Indian History-General Knowledge Questions and Answers.

Ancient Indian History GK (English) History GK in bangla (part-1)
 History GK in bangla (part-2) Modern Indian History GK in Bangla 

1. In the Battle of Wandiwash, the English crushed?

• A. the Dutch

• B. the French

• C. the Portuguese

• D. None of these

• Ans-B. the French

2. Indian Navy Act came into action on?

• A. 1921

• B. 1925

• C. 1927

• D. 1930

• Ans-C. 1927

3. The first president of free India was?

• A. V.V.Giri

• B. Zakir Hussain

• C. Dr.Radhakrishnan

• D. Dr.Rajendra Prasad

• Ans-D. Dr.Rajendra Prasad

4. The first ruler of Pala tradition was?

• A. Gopala

• B. Dharmapala

• C. Bhaskaravarman

• D. None of these

• Ans-A. Gopala

5. The first to build up a consistent exchange with India was?

• A. Dutch

• B. Portuguese

• C. French

• D. English

• Ans-B. Portuguese

6. The Indus Valley houses were worked off?

• A. Bamboos

• B. Wood

• C. Blocks

• D. Stone

 • Ans-C. Blocks

7. The French made their appearance through?

• A. Mahe

• B. Yenam

• C. Karaikal

• D. Pondicherry

• Ans-D. Pondicherry

8. The last Mughal Emperor was?

• A. Akbar

• B. Babur

• C. Bahadur Shah

• D. Noor Jehan

• Ans-C. Bahadur Shah

9. The principal wave of Aryan movement into India started in?

• A. 500 BC

• B. 1000 BC

• C. 1500 BC

• D. 1000 A.D.

• Ans-C. 1500 BC

10. The melodic instruments utilized by the Aryans was?

• A. The Drum

• B. The Lute

• C. The cymbal

• D. All the above

• Ans-D. All the above

2 thoughts on “Indian History-General Knowledge Questions and Answers.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.